Slørhaler

Derfor bør du undgå at købe disse fisk:

Slørhaler er en meget indavlet fisk, der blandt andet er avlet med meget store finner og for mange finner, så de har svært ved at svømme, for at de skal se flotte, fine og sjove ud.
Indavlen har også resulteret i fisk der har deforme hoveder og kroppe med skæv ryg, unormalt store øjne, meget store sårbare væskefyldte kindsække, samt indvolde og svømmeblære der ikke er plads til i deres maver!
Dette gør at fiskene har en tildens til at blive mere disponibel for sygdomme og skader og de dør ofte tidligere end de burde gøre.
Det er synd for fiskene og det er både uetisk og umoralsk at købe dem!

Disse slørhaler bør man bl.a. holde sig fra:
Black Moor
Bubble Eye
Celestial
Crowned Pearl Scale
Fantail
Jikins
Lionchu
Lionhead
Oranda
Panda Moor
Pearlscale
Pompom
Ranchu
Ryukin
Telescope Eye
Tosakin
Veiltail
Wakins

Alm. guldfisk, Comet og Shubunkin er fisk der ikke er avlet deforme og derfor nogle man godt kan vælge, men de kræver enten meget store akvarier eller bedst holdes i havedammen!

Under samme katagori af fisk som man bør holde sig fra og som man kan findes på hylderne, hos de danske akvarie forhandlere er Ballon molly/platy og Papegøje/flowerhorn cichlider!

Ballon molly/platy har det som vi mennesker kalder scoliosis, en defekt i ryggen som der er blevet avlet videre på, så fisken har en enorm skæv og unaturlig lille ryg, som gør at de indre organer bliver klemt. Dette har man igen gjort fordi intetanende akvarister syntes de ser sjove ud og gerne vil købe dem.

Dette indlæg blev udgivet i 1 Alle sider, 2 Dyrehold. Bogmærk permalinket.