Byg selv

Byg selv akvarie!


Limning af små akvarier op til maks 60-70 liter med 4mm glas.

MATERIALER:
GLAS
SILIKONE
MALERTAPE
HOBBYKNIV
ACETONE (Fnugfri klud)
KØKKENRULLE
1/2l. SODAVAND


Glas kan købes så det er skåret til fra den lokale glarmester, da det er meget svært at skære selv og så kan han slibe kanterne også så de ikke er skarpe.

Man kan godt skære glasset selv med en glasskære og glasset kan slibes med sandpapir, en Carborundum slibesten eller en lille marksten kan også anvendes.
Regn med 5mm. plads til modstående glaskant og silikonefuge, når du bestiller glas.

Til et 12 liters akvarie: 2stk 19x20cm og 3stk 20x30cm.

Eddike baseret Akvarie/glas Silikone fra byggemarkedet til max. 70,00kr pr tube. Det må ikke være andet silikone, da det som regel indeholder algehæmmende fungicider.

Start med at tørre glasset af med acetone og en fnugfri klud, brug ikke sprit da det efterlader en fedtet hinde på glasset, så man risikere at silikonen ikke vil binde på glasset.

Herefter sættes malertape på, langs de kanter der skal havde silikone.

Efterlad 10mm. til de kanter hvor der skal gå en anden glaskant imod og 5mm der hvor der kun skal være plads til silikonefugen.


Nogen bruger en tændstik for at lave afstand imellem glasset, men det er kun nødvendigt til større akvarier da fugen ellers vil blive for stor og der vil blive større risiko for at akvariet bliver utæt på længere sigt.

Sæt herefter et stykke glas på bundpladen, et af gangen og hold dem oprejst med sodavandsflasker og gør en side færdig af gangen.

Glat fugen med en finger og brug masser af køkkenrulle for at holde fingrene helt rene, da der meget let kommer silikone mærker på glasset.


Tryk forsigtig glasset sammen så man kan se at silikonen har dækket hele kanten og der ikke er nogle bobler.

Det er det gode ved glas, det er gennemsigtig så man kan kigge igennem 😉


Tag det stille og roligt silikonen har godt af at sidde 2 min. inden malertapen trækkes forsigtig af.

Men der må ikke gå mere end 5 min. da silikonen så vil blive trukket af, når man fjerner malertapen da den så har hærdet for meget.


Hvis man vil udglatte fugerne så de bliver ekstra pæne er sæbevand en rigtig god ide, det forhindre silikonene i at hænge fast på fingrene.

Man kan også bruge en fugepind.


Silikonen er klæbefri efter en time og gennemhærdet efter 2 døgn, så efter 48 timer kan man sagtens fylde vand i akvariet.


Der er rigeligt silikone i en almindelig 300ml tube, til at fuge et akvarie.

Og hvis man gerne vil gemme det resterende silikone kan man med held lukke åbningen med tape, efter påføringsspidsen er pillet af.

Men det skal være meget tæt, da silikone hærder ved den mindste smule luft.


Og voilá et styks færdig 12 liters akvarie:

Dette indlæg blev udgivet i 1 Alle sider, 2 Dyrehold. Bogmærk permalinket.